MENGINGATI MIKE: BAJU-T PEMAIN 5D MENUNJUKKAN KECINTAANNYA KEPADA LEGENDA WPT MIKE SEXTON
Toto

MENGINGATI MIKE: BAJU-T PEMAIN 5D MENUNJUKKAN KECINTAANNYA KEPADA LEGENDA WPT MIKE SEXTON

Jelajah Poker Dunia kehilangan sebahagian besar lawatan dan syarikat pada 2020 apabila pengulas lama dan profesional poker Mike Sexton meninggal dunia. Anak kelahiran Chicago, Lloyd Mandel juga merasakan dia kehilangan seorang kawan dan memberi penghormatan kepada legenda poker dan Hall of Famer pada Hari 2 di WPT Five Diamond World Poker Classic. Semasa dia bertarung di atas meja, Mandel memakai baju yang tertera “Mike Sexton – Rest in Peace.”

Pemain poker berusia 60 tahun itu telah bermain dalam beberapa acara WPT selama bertahun-tahun dan bahkan menduduki tempat ke-10 dalam LA Poker Classic pada 2018 dengan harga $88,590. Kedua-duanya bertemu di parti WPT di Borgata pada 2008 dan mendapati mereka mempunyai beberapa persamaan.

Jelas sekali kegemaran poker adalah salah satu daripadanya, tetapi mereka juga lulus dari Ohio State University dan kedua-duanya mempunyai anak lelaki pada tahun 2008. Baju Mendel juga mempunyai gambar Sexton dan dengan anak lelaki Mandel, Rene.

“Bila-bila masa saya akan berjumpa dengannya … kami akan bersarapan lagi bersama-sama,” katanya. “Kami hanya kekal berhubung. Dia seorang yang budiman dan selalu berkata, ‘Hai Lloyd.’”

Semasa Mandel terus bermain acara WPT selama bertahun-tahun, kedua-dua lelaki itu akan bertemu dan berbual. Mandel merasakan mereka mempunyai https://turning-the-tide.org/ persaudaraan yang sebenar dan menghormati kerja dan sikap mesra Sexton. Apabila Mandel membuat larian dalam LAPC, Sexton juga muncul untuk menjadi sebahagian daripada relnya.

“Mike menyokong saya,” katanya. “Saya sangat teruja tentang kemungkinan [membuat jadual akhir].”

Baju-T itu kini merupakan penghormatan kepada rakannya kerana dia mengharapkan satu lagi kemasan yang bagus di Bellagio.

Mandel masih ingat melihat Sexton di LAPC pada Februari 2020 dan merasakan rakannya tidak kelihatan seperti dirinya yang biasa. Dia meninggal dunia tidak lama kemudian dan Mandel adalah salah seorang daripada ramai yang meratapi kehilangannya, dan berasa amat sedih untuk anak lelaki legenda poker itu.

“Saya hanya muak mengenainya,” kata Mandel, yang bekerja sebagai pengarah pengebumian di Chicago. “Kota Windy mempunyai kejohanan poker ini dan salah satu penaja di sana ialah syarikat baju-T ini dan saya berkata, ‘Hei jika saya https://digitalrightslac.net/ menghantar beberapa gambar kepada anda bolehkah anda membuat saya baju?’ Jadi saya menghantar gambar Mike dan saya dan anak saya Rene. Saya memakainya ke WSOP tahun ini dan Hard Rock dan kini di sini.”

Kembali ke Chicago, Mandel. Sexton memberi impak besar dalam kehidupan Mandel dan dia berharap baju-T itu memberi sedikit penghormatan dan merupakan peringatan tentang kepentingannya terhadap poker dan WPT

“Dia mungkin orang paling berkarisma yang pernah saya temui,” kata Mandel. “Dia adalah duta poker GOAT. Suaranya yang unik dan dan keupayaannya untuk https://filmstory.org/ menyatakan keterujaan atau kritikan yang adil adalah menghiburkan dan mendidik.”