Wynn Macau Mengemukakan Tawaran Tender Semula Lesen
Toto

Wynn Macau Mengemukakan Tawaran Tender Semula Lesen

Wynn Macau , cabang Cina Wynn Pengeluaran SGP, mengumumkan bahawa ia telah mengemukakan permohonannya untuk konsesi perjudian baharu. Ini menjadikan syarikat itu yang pertama dalam kalangan enam syarikat konsesi mengesahkan menyertai perlumbaan konsesi.

Wynn Macau Menyerahkan Bidaan Konsesi
Wynn Macau’s menyerahkan tendernya untuk konsesi 10 tahun baharu di bawah nama Wynn Resorts (Macau). Wynn Resorts (Macau), yang merupakan anak live hk pools syarikat milik penuh Wynn, telah mengemukakan permohonannya pada 13 September. Jika syarikat itu diluluskan untuk konsesi, ia akan dibenarkan untuk mengendalikan permainan kasino di wilayah pentadbiran khas untuk sepuluh tahun akan datang. Tarikh permulaan konsesi baharu ialah 1 Januari tahun depan.

Hasilnya, Wynn telah menjadi pemegang konsesi Macau pertama yang mengesahkan menyerahkan bidaan. Pembidaan untuk konsesi baharu ditutup esok, yang menyebabkan syarikat mempunyai sedikit atau tiada masa untuk mengemukakan permohonan mereka. Walaupun kesemua enam syarikat konsesi berkata mereka akan mengambil bahagian dalam tender semula, tiada satu pun daripada lima syarikat lain yang mengesahkan bidaannya.

Beberapa hari lalu, Wilfred Wong , presiden cabang Cina Las Vegas Sands , Sands China , berkata syarikatnya pasti akan menyertai perlumbaan itu. Bagaimanapun, pada masa pengumumannya, syarikat itu masih belum bersedia dengan bidaannya. Walaupun begitu, Wong berjanji bahawa Sands China akan dapat mengemukakan permohonannya sebelum tarikh akhir.

Perjudian Macau Masih Belum Pulih
Kerajaan Macau memuktamadkan peraturan konsesi baharu pada bulan Jun, selepas terlebih dahulu melanjutkan kontrak pemegang konsesi yang sedia ada Pengeluaran Sidney selama beberapa bulan. Wilayah pentadbiran khas itu menekankan bahawa ia akan memberikan konsesi kepada syarikat yang mampu meningkatkan pelancongan dan menarik pengunjung asing. Syarikat sedemikian juga akan menerima pemotongan cukai sebagai cara untuk memberi insentif kepada perniagaan mereka.

Meningkatkan pelancongan berada di bahagian atas senarai keutamaan Macau. Wilayah pentadbiran khas telah musnah akibat wabak COVID-19 baru-baru ini dan kesan negatif dasar sifar COVID China. Akibatnya, GGR Macau menjunam dan industri bergelut untuk menyesuaikan diri.

Wynn Macau, sebagai contoh, terpaksa meminta syarikat induknya untuk Pengeluaran SGP Hari Ini pinjaman $500 juta . Syarikat akan menggunakan wang tersebut untuk mengukuhkan perniagaannya dan mendapatkan semula daripada kerosakan.

Di sisi baiknya, Macau baru-baru ini telah menarik balik sekatan perjalanan antarabangsanya , membenarkan pelawat sekali lagi melawat rantau ini. Walau bagaimanapun, pelawat masih perlu mematuhi tempoh kuarantin selama seminggu, itulah sebabnya pakar Bernstein masih ragu-ragu tentang pemulihan Macau.